d’Lakes – HEAVEN IS A SILENT DISCO

Artiest info
Website
facebook
Label: Konstiga Records

Vanuit Minneapolis, Minnesota bereikte ons deze week een nieuwe plaat van de lokale artiest Andrew (Drew) Brent Kellum die er optreedt onder de naam ‘d’Lakes’ en al zijn groepsleden ook de naam d’Lakes geeft. Zo speelt Drew d’Lakes op de meeste instrumenten die we op het album “Heaven Is A Silent Disco” te horen krijgen, met uitzondering van de door Ben d’Lakes gespeelde drums, de door Graydon d’Lakes bespeelde basgitaar, de op trompet spelende Mitch d’Lakes en de door Patrick en Avery d’Lakes ingespeelde synthesizers. De backing vocals bij alle nummers zijn in de goede handen van Elizabeth d’Lakes en Alma d’Lakes zingt enkel de backing vocals in op de song “Let’s Become Wicked”.

Deze plaat is de tweede realisatie van de in 2019 door Drew Kellum opgerichte formatie en volgt op hun debuutalbum “Unforgettable Cheer” dat in de herfst van 2021 op de markt is gekomen. Op de twee video’s bij deze recensie laten we horen hoe ‘d’Lakes’ live aan het werk gaat met op de tweede video hun vertolking van het funky nummer “Pendulum Of Appreciation” dat één van de twaalf tracks is op dit album “Heaven Is A Silent Disco”. Het muziekgenre dat deze band voor hun platen heeft geselecteerd kan worden omschreven als indie pop of indie rock zoals de ouderen onder ons zich misschien wel herinneren vanuit de jaren ’80.

De nummers uit dit album die reeds als singles op de markt zijn verschenen zijn “Laughing As A Symbol (Note Passing)”, het vrolijk klinkende “Not So So-So Anymore” en “Pleasantness”. Andere tracks die voor wat extra muzikale vreugde kunnen zorgen zijn de punkerige opener “Dare To Be Bogus”, het ritmische “New Sun” en “Four Steps”, popballad “There’ve Been So Many Times”, het eerder vermelde “Pendulum Of Appreciation” en de op synthesizerwerk van ‘O.M.D.’ lijkende albumafsluiter “Electric Spring”. Drew d’Lakes was de songschrijver van alle nummers op “Heaven Is A Silent Disco” en hij nam ook de producerstaak van het album voor zijn rekening.

(valsam)